Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при завиване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при завиване

Искам да питам всички които имат някаква представа на какво се дължи това-когато правя ляв или десен завой волана на колата ми се втвърдява,същото е и когато ще предприемам маневра за паркиране.Кажете ми това нормално ли е смятам да си сменям хидравличната течност която е в казан4ето.Колата е АР 155 1.6 16V 1996г.
    sigpicAlfa Romeo 155 1.6 16V 120hp Graduate-ex
    Lancia Kappa 2.0 20V 146hp-ex
    Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB CF2 "PROGRESSION" 204hp-ex
    Fiat Brava 1.9JTD SX

Едва ли е до маслото....но пробвай със смяна и промиване на системата....по скоро е хидравличната помпа, рейка или там някой клапан.....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Помпа.И при мен е така този месец доста помпи дадаха фира!
      Alfa Romeo 1.8 16v Twin Spark+

Comment

Виж състоянието на теночста...Ако наистина е голяма боза може да е от нея...Аз след смяна на моята течност започнах да си въртя волана 2-3 ПЪТИ по леко
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
          Виж състоянието на теночста...Ако наистина е голяма боза може да е от нея...Аз след смяна на моята течност започнах да си въртя волана 2-3 ПЪТИ по леко
          Доста голяма боза ми изглежда,а и сигрно не е сменяно от както е сложено на колата,ще направя тази манипулация!!!Благодаря за съветите.

П.С А лесно ли става смяната и промиването на системата имам предвид дали мога да се справя и сам.
          Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

ако не се лъжа сам ще ти е малко трудно трябва ти още един човек който да върти волана докато обезвъздушаваш така мисля аз ама не съм обеден и на мен ми предстой тази манипулация тези дни, и се надявам да не ми са налага да сменям хидравличната помпа че при пълен ляв и при пълен десен се чува адското свирене и не знам от къде иде ама ще тестваме и ако не................
            sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
            Suzuki GSXR 750 W настоящ
            Kawasaki KZ 440A вече бивш

Comment

Първоначално публикувано от face/off Покажи съобщение

П.С А лесно ли става смяната и промиването на системата имам предвид дали мога да се справя и сам.

Ако имаш подемник е най-лесно.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                Първоначално публикувано от Rider_alfa155 Покажи съобщение
                ако не се лъжа сам ще ти е малко трудно трябва ти още един човек който да върти волана докато обезвъздушаваш така мисля аз ама не съм обеден и на мен ми предстой тази манипулация тези дни, и се надявам да не ми са налага да сменям хидравличната помпа че при пълен ляв и при пълен десен се чува адското свирене и не знам от къде иде ама ще тестваме и ако не................

При мен не се чува нищо,само когато навия волана до пълен ляв или десен има нещо като засмукване и лек вакум във волана,но доколкото разбрах това било нормално-манипулацията ще се извърши в сервиз то е ясно.
                Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

да не ти взема системата въздух от някъде???

Comment

да не ти взема системата въздух от някъде???
                    Знам ли!!!Как мога да проверя това.Снощи отворих казанчето след като се прибрах-маслото вътре в него е черно и мирише на риба.
                    Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Първоначално публикувано от face/off Покажи съобщение
                      Знам ли!!!Как мога да проверя това.Снощи отворих казанчето след като се прибрах-маслото вътре в него е черно и мирише на риба.
                      а трябвa да е червенеещо и бистро като гледаш капката която капе от капачката!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

щом ти е черно маслото определено е за смяна, дано се разминеш самосъс смяна на маслото защото обикновенно като почернее това е признак че някои семеринг сдава фронта и от там го цапа, поне така съм чувал аз ама колегите който са по запознати от мене може да дадат и друго предположение

Comment

Не е задължително Това масло както всички други масла си старее и ако не е сменяно си става на бозичка, а може всичко друго по системата му да е перфектно
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                          by RUBIG service

Comment

ммм добре тогава моя въпрос е следния, аз си смених течноста ( яко трябва да сме точни няколко пъти я сменям за тази година и половина от както имам колата) и пак почернява точно след 1 ден каране, идея от къде идва проблема??

Comment

ммм добре тогава моя въпрос е следния, аз си смених течноста ( яко трябва да сме точни няколко пъти я сменям за тази година и половина от както имам колата) и пак почернява точно след 1 ден каране, идея от къде идва проблема??
                              И аз си смених течноста (заради проблемен маркуч) и след изминати 1000 км си е все червеникава!!!Сменях маркуча които връща масло от реиката в казанчето!След като махнах въпросния маркуч завъртях волана до краини положения и от реиката излязоха невероятни ла... според мен в моя случаи просто маслото беше престаряло и само толкова!!!С новото масло волана се върти една идея по-леко (може и да си втълпявам) и другото по-важно според мен е ,че в краини положения (на волана) преди имах някакво виене което липсва вече!!!
                              Предполагам ,че при теб нее източено цялото масло за да се цапа за един ден...
                              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Working...
                              X